Psikolog Ahmet Yaşar, Doğu Akdeniz üniversitesi Psikoloji Lisans programından Şeref derecesi ile mezun olduktan kısa bir süre sonra alanında uzman olan akademisyenler ile çalışmalara katılmıştır.
Aynı zamanda Istanbul’ da “Hipnoterapi”,”Bilişsel Davranışçı Terapi”, “Cinsel Terapi”, “Sanat Terapi” eğitimini almıştır ve Ankara’da “Aile Danışmanlığı”, “Bağımlılık Terapisi” eğitimini tamamlayarak danışanlarına bu alanlarda hizmet vermektedir.
Yaşar, aldığı eğitimlerin yanı sıra seminer dizilerine katılarak eğitimini zenginleştirmeye devam etmektedir.
Bu bağlamda , “Şanlıurfa’da aile içi şiddetin nedenleri ” üzerine derleme çalışması bulunmaktadır.
Güncel olarak, “Kıbrıs’ta Kumar ve Alkol Bağımlılığı” üzerine yürüttüğü çalışmasına halen devam etmektedir.
Psikolog Ahmet Yaşar; “Hipnoterapi ve EMDR teknikleri ile insanların kendilerini ifade etmeleri için alan yaratıyor, hayatlarında yepyeni anlam ve dönüşümler bulmalarına yardımcı oluyorum. Bu güçlü terapi tekniklerinin düşünce ve hisler için bir çıkış noktası olduğunu düşünüyorum. Bu farkındalık doğrultusunda danışanlarımın kendi bilinçaltı, sezgi, sağ ve sol beyinlerine erişmelerine yardım ederek hayatlarındaki sorunlar hakkında çözüm bulmalarını sağlıyorum”.